tyvek-polytexpro-100

tyvek-facade100

tyvek-metal-100

 

 

Tyvek® is een synthetisch materiaal dat bestaat uit vezels van HDPE (hoge-dichtheid).

Het materiaal werd door het bedrijf DuPont  ontwikkeld en als handelsmerk  geregistreerd. Het bestaat uit willekeurig georiënteerde  en thermisch gefixeerde vezels van zuivere HDPE. Tyvek® lijkt op papier en is gewoon te beschrijven, maar scheurt niet en is vloeistofdicht en waterdampdoorlatend. Het materiaal is knipbaar en snijdbaar.

Unieke functionele laag.
Tyvek® laat waterdamp ontsnappen via natuurlijke poriën, zodat het dak kan ademen, maar houdt water tegen. Dit is te danken aan de unieke, kwalitatief hoogstaande polyethyleenlaag die uit miljoenen met elkaar verbonden microvezels bestaat. Tyvek® is 6 tot 8 keer dikker dan gewone dakmembranen. Dit maakt het veel duurzamer en beter bestand tegen de tijd.

Waterdichtheid.
Waterdichtheid is noodzakelijk voor een degelijke bescherming. De onderlaag moet volledig waterdicht zijn om daken en muren droog te houden. Bij tests scoren Tyvek®membranen duidelijk beter dan gewone alternatieven op het vlak van waterdichtheid. Daardoor bieden ze langer bescherming.

UV- en hittebestendigheid.
De meeste onderlagen zijn gemaakt van microporeuze film en PP (polypropyleen). Die zijn gevoeliger voor UV dan PE (polyethyleen). Tyvek® is gemaakt van 100% UV- en hittebestendig PE. Dit resulteert in buitengewone bestendigheid en duurzaamheid.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly