Wordt toegepast onder metalen dakbedekking.

Algemeen

Tyvek® Metal is een dampdoorlatend spouwmembraan dat onder de metalen dakbedekking met opstaande naad wordt gemonteerd. Het membraan is voorzien van een PP composiet drainagestructuur waardoor condens, dat zich onder het dak van roestvrij staal, koper of zink heeft gevormd, kan worden afgevoerd. Het membraan moet worden aangebracht op panelen van zachthout en is voorzien van een zelfklevende overlappingsband.

Toepassing

Tyvek® Metal wordt als waterdichte, extreem dampopen laag aan de koude zijde (veelal de buitenzijde) van metalen dakconstructies in nieuwbouw en renovatie toegepast.

Verwerking

Tyvek® Metal wordt verwerkt op planken van zachthout waarbij het membraan horizontaal en dakpansgewijs wordt aangebracht. Rol het dakmembraan zo uit dat de zelfklevende plakstrook zich aan de bovenzijde, naar buiten toe gericht, bevindt. Fixeer het membraan met 8mm gegalvaniseerde nieten ter plaatse van de plakstrook. Breng vervolgens het tweede membraan aan waarbij de onderkant over de plakstrook van het eerste membraan komt te liggen.

Fixeer ook dit membraan eerst met nieten. Vouw vervolgens een deel van het tweede membraan omhoog en verwijder tegelijkertijd de plakstrook van het eerste membraan. Doe dit over de gehele lengte van het dak en druk het membraan ter plaatse van de plakstrook goed aan. De maximale vrije overspanning is 1200mm.

Voordelen

Volkomen waterdicht
Bewezen kwaliteit voor de levensduur van de constructie
Extreem damp-open
UV-stabiel voor ca. 4 maanden
Koude en hittebestendig
Licht in gewicht Arbo vriendelijk
Eventuele beschadigingen zijn direct zichtbaar en gemakkelijk en duurzaam te repareren.
Zeer efficiënte condens afvoer

Toebehoren

Tyvek® Tape
Tyvek® FlexWrap Tape
Vast-R® Butyl tape

productblad-button-blauw

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly