Tyvek® FlexWrap tape

Tyvek® FlexWrap tape is een flexible tape voor lucht- en waterdicht sluiten van doorvoeren bij daken, plafonds en muur. Tyvek® FlexWrap zorgt voor luchtdichte afsluiting en is extreem rekbaar in vergelijking met standaard tape. Door de unieke rek is Tyvek® FlexWrap tape eenvoudig langs afwijkende doorvoeren te plooien en daarmee een alternatief voor standaard manchetten. Tyvek ® FlexWrap tape is ongeveer 50% sneller te plaatsen dan standaard tape of afdichtingen.

Toepassing

Tyvek® FlexWrap tape dient toegepast te worden om doorvoeren en aansluitingen van bouwmembranen lucht- en waterdicht af te sluiten.Tyvek® FlexWrap tape laat door de extreme rek en blijvend elastische kleeflaag structurele bewegingen toe.

 

Verwerking

Tyvek® FlexWrap tape zorgvuldig plaatsen rondom het te dichten oppervlak. De ondergrond moet vrij zijn van vuil, vocht, ijs, vet en ander materiaal dat voor minder goede kleefprestaties zorgt. Tyvek® FlexWrap tape moet worden geplaatst in droge omstandigheden en bij een temperatuur van meer dan 0°C. Voor gebruik bij een temperatuur van onder de 0°C en een niet ideale ondergrond is een primer aanbevolen. Vermijd kreuken en bellen door het oppervlak glad te strijken. Druk met de hand over het hele oppervlak voor een goede hechting op de onderlaag. (na het uitoefenen van druk is het moeilijk om de tape opnieuw te plaatsen)

Afplakken buisdoorvoer

Trek de helft van het schutblad van de achterzijde af. Vouw dan de tape dubbel, kleefzijde naar buiten. Plak de kleefstrook tegen de voet van de buis. (vouwnaad onder)

Haal nu het 2e schutvel weg.

Klap de opstaande tape helft om naar onderen en druk de tape stevig aan tegen de ondergrond.

 

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly