Tyvek® AirGuard® Smart is een luchtdichte variabele dampremmer bestaande uit HDPE Tyvek® voorzien van een polymeer coating. Tyvek® AirGuard® Smart heeft in de winter een hoge dampweerstand en in de zomer een lage dampweerstand. Zodoende kan Tyvek® AirGuard® Smart ideaal ingezet worden in constructies waarbij de koude zijde niet of nauwelijks kan ademen. De werkzame laag past zich op basis van relatieve luchtvochtigheid aan en zal indien er vocht in de constructie opgesloten zit deze in de zomerconditie afgeven aan de ruimte.

Toepassing

Tyvek® AirGuard® Smart wordt toegepast als dampremmende luchtdichting aan de warme kant van wand- en dak constructies. Door de variabele dampweerstand (Sd waarde) is Tyvek® AirGuard® Smart bijzonder geschikt in platdak constructies waarbij de isolatie (minerale wol) aan de onderzijde is aangebracht. De Tyvek® basis zorgt voor een lichtgewicht sterke scheurweerstand en uitermate goede afsluiting van de isolatie. Tyvek® AirGuard® Smart is niet geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes, zoals badkamers of binnen baden.

Verwerking

Tyvek® AirGuard® Smart aan de warme zijde van wand- en dakconstructies aanbrengen. Bevestig de folie met behulp van nieten op de achterliggende constructie. Tussen de folie en de wand- of plafondafwerking een luchtspouw aanhouden ter ventilatie. Ter plaatse van horizontale- en verticale overlappen 100 mm aanhouden. Voor een optimale luchtdichting in de constructie adviseren wij overlappen aansluitingen en sparingen dampremmend af werken met Tyvek® FlexWrap tape en Tyvek® tape.

Voordelen

  • Hoge scheur en trek weerstand
  • Ideale oplossing voor gesloten constructies
  • Snelle afvoer van vocht aanwezig in de constructie
  • Zelfregulerende vochthuishouding bij onvoorziene vochtinfiltratie
  • Hogere energie-efficiëntie

productblad-button-blauw

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly