T H E R M I S C H

Geïntegreerde oplossingen
Thermisch geïntegreerde isolatiedekens bieden meer dan de reflectiematerialen alleen kunnen leveren. Behalve IR-straling isoleren ze convectie en geleiding.

DE COMBINATIES.

Hoewel isolatie door reflectie zeer effectief is heeft het ook een beperking. De reflectieoppervlakken moeten steeds afgewisseld worden met luchtlaagjes om de reflectie te laten werken. Hiermee kun je in een constructie niet oneindig doorgaan. Een eerste aanzet tot combineren zijn de samengestelde producten op basis van luchtkussenfolie.

Wanneer hogere isolatiewaardes moeten worden behaald, is het aantrekkelijk om reflectiefolie te combineren met conventionele isolatiematerialen zoals minerale wol. De thermisch geïntegreerde isolatiedekens. Het grote voordeel van deze dekens is dat hiermee in één handeling een dak of wand luchtdicht en waterdicht wordt afgewerkt. Bij renovaties is dus in korte tijd een duurzaam resultaat te behalen.
Alkreflex Meuwissen vloerisolatie
meuwissen-alkreflex-2-5-hoog
GEBASEERD OP LUCHTKUSSENFOLIE


VOLLEDIG GEINTEGREERDE ISOLATIEDEKENS


Alkreflex 2L-2
In 1972 ontwikkelde Meuwissen de eerste generatie Alkreflex 2L-2. Dit product is een combinatie van een dubbele laag luchtkussenfolie met aan weerszijden een aluminiumfolie die door een coating wordt beschermd.

alkrelfex-1-5-opbouw

Inmiddels is Alkreflex, een aantal malen verbeterd en wordt vandaag onder de naam Alkreflex 1.5 door Meuwissen op de markt gebracht. Alkreflex 1.5 wordt met succes gecombineerd met bestaande isolatielagen waarbij de dampdichte eigenschap van het product een belangrijke toevoeging is, als het aan de binnenzijde van de overige isolatie wordt toegepast.

Alkreflex 1.5 is bij uitstek geschikt als vloerisolatie onder tegen de balklaag in de kruipruimte. Het product geeft daar haar maximale performance door de gunstige warme stroomrichting. Alkreflex 1.5 is eenvoudig te verwerken en te bevestigen en is daarbij ongevoelig voor tijdelijke nattigheid.

Voor productinfo klik op onderstaand logo.

alkreflex-2l-2-100

Alkreflex - One
Alkreflex One is afgeleid van Alkreflex 1.5. Dit product is simpeler (slechts een enkele laag luchtkussenfolie) en het aluminium is niet beschermd.

alkrelfex-one-opbouw

De toepassing is vooral in voorzetwanden aan de binnenzijde van de buitenmuren of een toevoeging op de zolderisolatie. Alkreflex One is ook dampremmend.

Voor productinformatie, klik op onderstaand logo.

 

alkreflex-one-100

Alkreflex 2.5
is een minerale wol deken die aan beide zijden is bekleed met een reflectie laag. Als dit materiaal wordt aangebracht met aan beide zijden een luchtlaag van ca. 20 mm, dan is daarmee een perfecte dampdichte, luchtdichte isolatielaag met een hoge isolatiewaarde gerealiseerd. Dit materiaal is zeer geschikt om van binnenuit een bestaande buitenmuur of zolder dak te isoleren. Verwerking en bevestiging is eenvoudig en schoon.

Alkreflex reflectiewerking naar voor en achterzijde

De isolerende werking is gebaseerd op het tegengaan van convectie en geleiding door de laag minerale wol in combinatie met vrijwel totale reflectie van infraroodstraling zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde.

Voor productinformatie klik op onderstaand logo.

 

alkreflex-2-5-100

Alkreflex 1.7
is een meerlaags dampopen isolatiedeken waarin een minerale wol laag is verwerkt. Deze minerale wol is aan één zijde bekleed met een micro geperforeerde reflectie laag en aan de andere zijde voorzien van een waterdicht dampopen membraan. Dit is het perfecte dekbed voor op het dak. Met dit materiaal legt men snel een waterdichte en luchtdichte isolatielaag op het dakbeschot.

doorsnede-17-rev-1

Als de banen zijn afgetaped, is het dak in principe al wind en waterdicht en kan men rustig verder met de dakpannen. Door de dampopen structuur kan waterdamp uit de woning en uit de constructie voortdurend ontsnappen.

Voor productinformatie klik op onderstaand logo.

 

alkreflex-roof-1-7-100

Alkreflex 1.7 op dakbeschot

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly