buitenzijde-zw-wAlgemeen

Polytex® XTR behoort tot de nieuwe generatie waterdichte damp-open membranen dat wordt aangebracht aan de buitenzijde (koude zijde) van de isolatie.

Het membraan is samengesteld uit twee lagen Polypropyleen non-woven met daartussen de nieuwe monolithische film. Deze nieuwe functionele laag is anders dan bij de traditionele micro poreuze film veel beter bestand tegen blootstelling aan zowel hoge als lage temperaturen. Het membraan is zeer sterk, zeer damp-open en behoud ook na vele jaren nog zijn bouwfysische eigenschappen. Bovendien is de binnenlaag bestand tegen chemicaliën gebruikt bij verduurzaamd hout en oliën afkomstig van gereedschap. Het membraan is 100% luchtdicht waardoor deze tevens als winddicht schild fungeert. Hierdoor ontstaat geen ongewenste luchtstroming onder het membraan wat bijdraagt in een lager energieverbruik. Polytex® XTR is speciaal ontwikkeld voor zeer lage dakhellingen en wordt standaard met twee zelfklevende plakstroken geleverd om een water- en winddichte constructie te garanderen.

Toepassing

Polytex® XTR is een waterdicht, damp-open membraan die aan de buitenzijde van dakconstructies met een dakhelling vanaf 10graden kan worden toegepast. Daarnaast is de Polytex® XTR door zijn hoge temperatuurbestendigheid ook uitermate geschikt in gevels en daken bij toepassing van donkere dak- en gevelbekleding. Het membraan kan zowel direct op harde als op zachte ondergronden worden toegepast.

Verwerking

Het membraan dakpansgewijs met de heersende windrichting aanbrengen, waarbij de horizontale overlappen met behulp van de zelfklevende plakstroken aan elkaar verkleefd worden. Hierdoor ontstaat een standaard overlap van 150mm. De verticale overlappen hebben een breedte van minimaal 150mm en maximaal 200mm. De naad van een verticale overlap altijd onder de tengel aanbrengen. Het membraan wordt met behulp van RVS nieten op de constructie aangebracht waarna de stoftengels over de nieten geplaatst worden. Bij dakhellingen tussen de 10 graden en 25 graden dient onder de tengel nageldichtband aangebracht te worden. Bij toepassing in combinatie met gevelbeplating wordt een knellat over de nieten op de stijl aangebracht. Ter plaatse van een hoek dient het membraan omgezet te worden tot de eerst volgende stijl, waar deze met nieten en een eventuele knellat bevestigd wordt.

Voordelen

  • Waterdicht
  • Damp-open
  • Winddicht
  • Open verwerkingstijd van ca. 4 maanden
  • Toepasbaar bij dakhellingen vanaf 10 graden
  • Koude en hittebestendig
  • Sterk en duurzaam
  • Eenvoudig verwerkbaar d.m.v. kleefstrook
  • Bestand tegen chemicaliën van verduurzaamd hout en oliën van gereedschap

productblad-button-blauw

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly