Dit dampopen membraan wordt toegepast aan de buitenzijde (koude zijde) van de binnenconstructie.

Algemeen

Polytex® is een waterdicht damp-open membraan, samengesteld uit twee lagen Polypropyleen met daartussen de functionele microporeuze film. Het membraan is voorzien van KOMO® productcertificaat CTG-570.

Toepassing

Polytex® wordt als waterdicht, damp-open laag aan de koude zijde (veelal de buitenzijde) van dak- en gevelconstructies in nieuwbouw en renovatie toegepast. Polytex® kan in daken en gevels zowel direct op harde als op zachte ondergronden worden toegepast.

Verwerking

Het membraan dakpansgewijs met de heersende windrichting aanbrengen, waarbij de horizontale overlappen bij dakhellingen groter dan 25Æ minimaal 100mm en maximaal 200mm dienen te zijn. Bij dakhellingen tussen de 15Æ en 25Æ dient onder de tengel nageldichtband aangebracht te worden, de overlap te worden verkleeft en minimaal 150mm te zijn. De verticale overlappen hebben een breedte van minimaal 150mm en maximaal 200mm. De naad van een verticale overlap met VAST-R® Nageldichtband afplakken en altijd onder een tengel aanbrengen. 

Het membraan wordt met behulp van RVS nieten op de constructie aangebracht waarna de stoftengels over de nieten geplaatst worden. Bij toepassing in combinatie met gevelbeplating wordt een knellat over de nieten op de stijl aangebracht. Ter plaatse van een hoek dient het membraan omgezet te worden tot de eerst volgende stijl, waar deze met nieten en een eventuele knellat bevestigd wordt.

Voordelen

•   Waterdicht
•   Damp-open
•   Winddicht
•   Hoge treksterkte en rek bij breuk
•   UV-stabiel voor ca. 2 maanden

Kan direct op plaatmateriaal en op minerale wol worden aangebracht
Eenvoudig te verwerken
Andere kleuren en eigen bedrukking op aanvraag leverbaar
Recyclebaar

productblad-button-blauw

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly