buitenzijde-zw-wAlgemeen

Polytex Pro® Plus is een dampopen membraan dat aan de buitenzijde van de isolatie wordt aangebracht. Het materiaal is gelijk aan Polytex Pro® maar is daarbij voorzien van een kleefstrook waardoor het materiaal eenvoudig in het werk op onder liggende banen verkleefd kan worden. Hiermee is het maken van luchtdichte afwerkingen gemakkelijker te realiseren. Het basis materiaal is net als bij Polytex Pro een waterdicht en extreem damp-open, uit HDPE en Polypropyleen samengesteld 2-laags spinvlies membraan, gebaseerd op Tyvek® DuPont™ technologie. Dankzij de opbouw is deze folie mandragend. De folie is soepel, heeft een zeer hoge nagelscheurweerstand en laat zich eenvoudig verwerken.

Toepassing

Polytex Pro® wordt als waterdichte, extreem damp-open laag aan de koude zijde van gevel- en dakconstructies toegepast.

Dit membraan is volkomen waterdicht en kan hierdoor ook direct op harde ondergronden (zoals het dakbeschot) worden aangebracht. Polytex Pro® wordt zowel in de nieuwbouw als bij renovatiewerkzaamheden gebruikt.

Verwerking

Het membraan dakpansgewijs met de heersende windrichting aanbrengen, waarbij de horizontale overlappen bij dakhellingen groter dan 25° minimaal 100mm en maximaal 200mm dienen te zijn. Bij dakhellingen tussen de 15° en 25° dient onder de tengel nageldichtband aangebracht te worden, de overlap te worden verkleefd en minimaal 150mm te zijn. De naad van een verticale overlap met O2 Stop nageldichtband afplakken en altijd onder een tengel aanbrengen.

Het membraan wordt met behulp van gegalvaniseerde nieten op de constructie aangebracht waarna de stoftengels over de nieten geplaatst worden. Bij toepassing in combinatie met gevelbeplating wordt een knellat over de nieten op de stijl aangebracht. Ter plaatse van een hoek dient het membraan omgezet te worden tot de eerst volgende stijl, waar deze met nieten en een eventuele knellat bevestigd wordt.

Voordelen

Waterdicht
Extreem damp-open
Zeer hoge treksterkte
Extreme temperatuurbestendigheid
Eenvoudig te detailleren
Geschikt voor flauwe dakhelling
Mandragend
UV-stabiel voor ca. 4 maanden
Kan direct op plaatmateriaal en op minerale wol worden aangebracht
Winddicht
Recyclebaar

productblad-button-blauw

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly