buitenzijde-zw-wAlgemeen

Polytex® 145 AG W1 is een waterkerend dampopen spinvliesmembraan voorzien van een aluminium facing. De aluminium zijde heeft een extreem lage emmissiviteit wat resulteert in een refelectie van 97% van de infraroodstraling. Polytex® 145 AG W1 is daarmee een volledig waterdichte spinvliesfolie die naast een dampopen bescherming van de constructie tevens de isolatiewaarde aanzienlijk verbeterd.

Toepassing

Polytex® 145 AG W1 wordt toegepast als waterkerende dampopen folie in gevel- en dak constructies. De folie wordt toegepast aan de koude zijde van de constructie. Polytex® 145 AG W1 kan zowel achter gemetselde als gesloten gevelbekleding worden aangebracht. De reflectielaag werkt in zwak geventileerde gevels optimaal aangezien hier altijd een ventilatiespouw aanwezig is. Polytex® 145 AG W1 mag direct tegen harde of zachte ondergronden aangebracht worden. Wanneer Polytex® 145 AG W1 op het dak wordt aangebracht draagt de reflectie enkel bij aan een reductie van opwarming in de zomer. Daar de ruimte onder dakbedekking sterk geventileerd is mag hier niet met een hogere isolatiewaarde gerekend worden. Polytex® 145 AG W1 beschermt de constructie en zorgt voor een optimale isolatie en vocht huishouding.

Verwerking

Polytex® 145 AG W1 mag direct tegen harde en zachte ondergronden verwerkt worden. De bedrukking op de folie leesbaar naar de gevelbekleding toe verwerken. Een spouw van 20 tot 40 mm aanhouden voor een optimale warmteweerstand. Polytex® 145 AG W1 dakpansgewijs aanbrengen. Bij overlappen minimaal 150, en maximaal 200mm overlap aanhouden.

Polytex® 145 AG W1 met behulp van nieten op de constructie aanbrengen. Nieten en overlappen afplakken met VAST-R® Aluminium tape basic. Doorvoeren en aansluitingen wind en waterdicht afsluiten met VAST-R® Butyl tape en/ of Tyvek® FlexWrap tape. Voor optimale waterkering en levensduur dient er VAST-R® Butyl tape onder de tengel aangebracht te worden.

Voordelen

  • Beperkt opwarming van de ruimte in de zomerperiode

  • Verbetering van de isolatiewaarde

  • Maakt optimaal gebruik van aanwezige spouw in gevel

  • Dubbelfunctie waterkerend

  • dampdoorlatend en isolerend

  • Hoge trek en scheurweerstand

productblad-button-blauw

 

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly