D A M P – D O O R L A T E N D
Een dampdoorlatende laag wordt toegepast aan de buitenzijde (koude zijde) van de constructie, zowel in het dak als in het binnen-spouwblad van de wandopbouw. Waar de dampremmende folie voorkomt dat vocht vanuit de woning doordringt in de constructie, zorgt de dampdoorlatende folie er aan de buitenzijde voor dat vocht,
dat toch in de isolatie of constructie terecht is gekomen (tijdens de bouw of door een lek in de dampremmende laag) weer kan ontsnappen. Omdat de dampdoorlatende laag aan de buitenzijde van de constructie wordt aangebracht, dient deze ook waterafstotend of waterdicht te zijn. Zo is de constructie aan binnen- en buitenzijde beschermd.
Tijdens de bouw, wordt het wand of dak element aan regen en wind blootgesteld en de waterafstotende laag zorgt er dan voor dat constructiedelen en isolatie droog blijven. Is het gebouw eenmaal in gebruik, dan bestaat nog steeds de mogelijkheid dat water van buitenaf doordringt tot aan de constructie.
Oorzaak hiervan kan zijn een slecht sluitende dakpan, stormschade, stuifsneeuw of opgestuwd regenwater. In de muren kan bij heftige wind en regen ook water door de buitengevel heen dringen. De dampdoorlatende en tevens waterafstotende membranen van Meuwissen bieden dan een adequate bescherming.
Dampdoorlatend (Sd > 0,15) is onder normale omstandigheden voldoende om al het geaccumuleerde vocht na een nat seizoen weer uit de constructie te laten ontsnappen.
Een dampdoorlatend membraan kan alleen goed functioneren als aan de binnenzijde van de isolatie een dampremmer is aangebracht daar anders het vochtaanbod te groot is.
Voor dampdoorlatende producten wordt de code blauw als hulpmiddel gebruikt. (blauw = koude zijde van de constructie)

 

Een dampdoorlatend membraan wordt aan de buitenzijde (koude zijde) van de isolatie aangebracht.

 

buitenzijde-zw-w
Deze producten zijn dampdoorlatend

 

Miofol 125G
miofol-ag
button-polytex-standaard-1
button-polytex-pro-1
button-polytex-xtr-1
roofliner-button-blauw
pro-button-blauw
uv-facade-blauw
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly