2in1 solution

Dampdicht, waterdichte meerlaags isolatiedeken

Algemeen

Alkreflex® 2.5 is in meerdere opzichten dé 2in1 oplossing. Het is een dampdichte laag door het gebruik van pure aluminium en een meerlaags isolatiedeken, welke geschikt is voor wand- en daktoepassingen. Het materiaal bestaat uit het veelgebruikte glaswol en de twee buitenste lagen bestaan uit een dampdichte, warmte reflecterende laag. Alkreflex® 2.5 draagt door middel van reflectie van warmtestraling (infrarood) bij aan de totale warmte weerstand van de constructie. De meerlaags isolatiedeken bevat geen stiksels waardoor lucht- of vochtlekken voorkomen worden. Alkreflex® 2.5 is ISSO gecertificeerd

Toepassing

binnenzijde-zw-wAlkreflex® 2.5 wordt als isolerende dampdichte laag in dak-, gevel- en vloerconstructies toegepast. In dakconstructies kan de multifoil aan de binnenzijde toegepast worden. Bij gebruik in gevelconstructies kan de multifoil op diverse manieren ingezet worden; bij renovaties als isolatie in een voorzetwand, extra isolatie, koudebrug onderbreking en aan de koude zijde van een gemetselde- of betonnen binnenblad. Ter plaatse van vloeren wordt de isolatie in de kruipruimte aan de onderzijde van de vloer met een spouw gemonteerd.

Voor een goede reflectie wordt geadviseerd om een luchtspouw van 20 mm aan te houden. Alkreflex® 2.5 kan zowel in nieuwbouw als in renovatiewerkzaamheden verwerkt worden.

Verwerking
Alkreflex® 2.5 dient horizontaal te worden aangebracht met een minimale overlap van 50 mm. De overlappen over de gehele lengte aftapen met VAST-R® Aluminium tape basic voor een lucht- en waterdichte afwerking. Het materiaal dient bevestigd te worden met rvs-nieten van minimaal 14 mm. Voor een goede reflectie wordt geadviseerd een luchtspouw van 20 mm aan te houden.

Voordelen

– Reflecteert meer dan 95% straling
– R-waarde 2,5m2 K/W bij toepassing van twee luchtlagen en overgangsweerstanden
– Lucht en dampdicht
– Vermindert het risico op condensatie

– Vermindert het risico van schimmel
– ISSO gecertificeerd
– Sterk en lichtgewicht
– Kostenbesparend
– Snel en eenvoudig aan te brengen
– 10 jaar garantie

button-productblad

isso-klein

Dampdichte laag
gecombineerd met minerale wol
en tweezijdige infrarood reflectie

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly